Kurs

Kurs i Mezzaninen

LØRDAG 19. oktober og SØNDAG 20. oktober
Kurs – NB. Begrenset antall plasser – koster kr. 250,- per kurs 

Kl. 10:30     Sjokoladepynt og dekorkurs med Sverre Sætre – Kurs på lørdag og søndag er FULLT

Kl. 12:00     En deig, 60 muligheter med Elin Vatnar Nilsen

Kl. 13:30     Bli surdeigsekspert! med Jonas Rod Jensen

Kl. 15:00     Pynt kake på 1-2-3! med Kristine Ilstad – Kurs på lørdag og søndag er FULLT

Kl. 16:10     Hvordan bli gullvinner på deig hjemme! med Fredrik Lønne og Jonathan Burt fra det Norske Bakelandslaget

Hvert kurs varer ca. 50 min.

Spennende og lærerike kurs med

nettside
Konditor

Fredrik Lønne og Jonatahn Burt

Hvordan bli gullvinner på deig hjemme! 

Baking er en vitenskap som krever kunnskap og erfaring, som fremstår ofte som ren magi selv for bakerne. Med de rette tipsene og rett verktøy kan hjemmebakerne komme langt med å skape fantastiske gode brød og søtbakst. Gullvinnerene Fredrik Lønne og Jonathan Burt fra det Norske Bakelandslaget vil komme med gode tips og avklare en del myter rundt bakst som de benytter seg av som gjør dem til Nordens beste bakere. De vil gå gjennom 3 ulike elteprosesser og forklare disse, hva gjør dem ulike og hvordan komme frem til et godt resultat klar til å stekes.

På Wilfas stand så er det også smaksprøver fra Fredrik Lønnes eget bakeri Harmoni i Porsgrunn.

Foto_ Christina Børding
Bakeprofil

Kristine Ilstad

Pynt kake på 1-2-3 med Kristine!

Kristine baker mange hundre forskjellige kaker i året, og står selv bak alle de over 4000 kakene som er så populære på Det søte liv. Kristine vet av erfaring hva som skal til for at kakene skal se fine og innbydende ut, uten at man trenger å være utdannet konditor. Kristine holder kurs i pynting av kaker, og av henne lærer du enkle, smarte pynteteknikker som alle kan få til. Hun vil vise sprøyteteknikker, hvordan man lager sjokolade- og marsipanpynt, og hvordan du med små grep kan «pimpe» opp kakene til «wow»-effekt!

Jonas Rod Jensen
Bakeprofil

Jonas Rod Jensen

Bli surdeigsekspert!

Jonas fra Idun vil lære deg fordelene med surdeig. På dette kurset lærer du blant annet hva surdeig er. Jonas forteller deg om fordelene med å bake med surdeig. Hvordan sette deigen og oppslag av deigemnene. Han vil også vise flere sniitteteknikker! Alle deltakerne får smake- kjenne på ferdig stekt surdeigsbrød.

elin
Bakeprofil

Elin Vatnar Nilsen

En deig – 60 muligheter

Konditor Elin Vatnar Nilsen er oppvokst i et familiebakeri og fikk kjærligheten til søt bakst inn med morsmelken. Gjennom mange år med prøving og feiling har hun kommet frem til den ene ultimate oppskriften på søt gjærbakst. I sin nye bok «Søt bakst» har hun samlet 60 måter å benytte oppskriften. Elin vil i dette kurset vise flere av baketeknikkene fra boken og fortelle hvordan man lykkes med den søte gjærbaksten. Du vil også lære om det helt grunnleggende, om utbaking, fyllvarianter og steking.

_MG_1654
Konditor

Sverre Sætre

Sjokoladepynt og dekorkurs  

På kurset vil Sverre lære bort sjokoladepynt og dekor. Sverre kan kalles en sjokoladeekspert med over to tiår med erfaring. Han har arbeidet profesjonelt med sjokolade på noen av landets fremste restauranter, på kokkelandslaget og ikke minst på sitt eget prisbelønte konditori.  I 2019 gir han også ut «Sjokoladeboka». I Sjokoladeboka har Sverre Sætre brukt all sin sjokoladekunnskap til å lage den definitive kokeboka om sjokolade på norsk. Her har Sverre samlet det han selv mener er de aller beste oppskriftene på de beste og viktigste sjokoladerettene – fra hverdagsfavoritter som sjokolademuffins eller varm sjokolade til kompliserte kakeklassikere som Sachertorte og Sarah Bernhardt. Sverre selger og signerer boka på Kake og bakefestivalen.

Bli med på Kake og Bakefestivalen 2019