Program

Program

På kake- og bakefestivalen kan du lære av de beste. Det blir et spennende program og programmet blir omtrent det samme begge dagene så det holder å kjøpe billetter til kun én av dagene. Inngangsbilletten inkluderer live-demo fra scenen, stands, smaksprøver, aktiviteter og boksignering. I tillegg kan du være med på spennende demokurs. Kursene varer ca 50 min per kurs, og koster kr 250 per deltaker. Dette kommer i tillegg til prisen. Du må kjøpe inngang til festivalen for å være med på kursene. NB: Begrenset antall plasser.

Livedemonstrasjon fra scenen

LØRDAG 19. oktober og SØNDAG 20. oktober
Livedemo fra scenen – inkludert i billettprisen

Kl. 10:30     Lær deg de beste baketriksene med Kristine Ilstad

Kl. 11:30     De beste tipsene for god gjærbakst med Jonas Rod Jensen

Kl. 12:30     Sjokolademagi med Sverre Sætre

Kl. 13:30    Elt brød som en gullvinner med Fredrik Lønne og Jonathan Burt

Kl. 14:30     Lær å dekorere cupcakes med Manuela Kjeilen

Kl. 15:30     Kom og lær tangzhong med Elin Vatnar Nilsen

Kl. 16:00 Er du nysgjerrig på vegansk bakst og raw food? Med Josefine Andrén

Hver livedemo varer ca. 30 min.

Cathrine B. Jensen
Konferansier

Cathrine B. Jensen

Cathrine B. Jensen er konferansier for livedemonstrasjonen og vil lose oss gjennom dagen med nyttige spørsmål til dem på scenen. Cathrine erfagansvarlig i Hjemmet

Kurs i Mezzaninen

LØRDAG 19. oktober og SØNDAG 20. oktober
Kurs – NB. Begrenset antall plasser – koster kr. 250,- per kurs 

Kl. 10:30     Sjokoladepynt og dekorkurs med Sverre Sætre – Kurs på lørdag og søndag er FULLT

Kl. 12:00     En deig, 60 muligheter med Elin Vatnar Nilsen

Kl. 13:30     Bli surdeigsekspert! med Jonas Rod Jensen

Kl. 15:00     Pynt kake på 1-2-3! med Kristine Ilstad – Kurs på lørdag og søndag er FULLT

Kl. 16:10     Hvordan bli gullvinner på deig hjemme! med Fredrik Lønne og Jonathan Burt fra det Norske Bakelandslaget

Hvert kurs varer ca. 50 min.

Spennende og lærerike kurs med

_MG_1654
Konditor

Sverre Sætre

Sjokoladepynt og dekorkurs  

På kurset vil Sverre lære bort sjokoladepynt og dekor. Sverre kan kalles en sjokoladeekspert med over to tiår med erfaring. Han har arbeidet profesjonelt med sjokolade på noen av landets fremste restauranter, på kokkelandslaget og ikke minst på sitt eget prisbelønte konditori.  I 2019 gir han også ut «Sjokoladeboka». I Sjokoladeboka har Sverre Sætre brukt all sin sjokoladekunnskap til å lage den definitive kokeboka om sjokolade på norsk. Her har Sverre samlet det han selv mener er de aller beste oppskriftene på de beste og viktigste sjokoladerettene – fra hverdagsfavoritter som sjokolademuffins eller varm sjokolade til kompliserte kakeklassikere som Sachertorte og Sarah Bernhardt. Sverre selger og signerer boka på Kake og bakefestivalen.

Jonas Rod Jensen
Bakeprofil

Jonas Rod Jensen

Bli surdeigsekspert!

Jonas fra Idun vil lære deg fordelene med surdeig. På dette kurset lærer du blant annet hva surdeig er. Jonas forteller deg om fordelene med å bake med surdeig. Hvordan sette deigen og oppslag av deigemnene. Han vil også vise flere sniitteteknikker! Alle deltakerne får smake- kjenne på ferdig stekt surdeigsbrød.

elin
Bakeprofil

Elin Vatnar Nilsen

En deig – 60 muligheter

Konditor Elin Vatnar Nilsen er oppvokst i et familiebakeri og fikk kjærligheten til søt bakst inn med morsmelken. Gjennom mange år med prøving og feiling har hun kommet frem til den ene ultimate oppskriften på søt gjærbakst. I sin nye bok «Søt bakst» har hun samlet 60 måter å benytte oppskriften. Elin vil i dette kurset vise flere av baketeknikkene fra boken og fortelle hvordan man lykkes med den søte gjærbaksten. Du vil også lære om det helt grunnleggende, om utbaking, fyllvarianter og steking.

Foto_ Christina Børding
Bakeprofil

Kristine Ilstad

Pynt kake på 1-2-3 med Kristine!

Kristine baker mange hundre forskjellige kaker i året, og står selv bak alle de over 4000 kakene som er så populære på Det søte liv. Kristine vet av erfaring hva som skal til for at kakene skal se fine og innbydende ut, uten at man trenger å være utdannet konditor. Kristine holder kurs i pynting av kaker, og av henne lærer du enkle, smarte pynteteknikker som alle kan få til. Hun vil vise sprøyteteknikker, hvordan man lager sjokolade- og marsipanpynt, og hvordan du med små grep kan «pimpe» opp kakene til «wow»-effekt!

nettside
Bakeprofiler

Fredrik Lønne og Jonathan Brut

Elt brød som en gullvinner 

Baking er en vitenskap som krever kunnskap og erfaring, som fremstår ofte som ren magi selv for bakerne. Med de rette tipsene og rett verktøy kan hjemme bakerne komme langt med å skape fantastiske gode brød og søtbakst. Gullvinnerene Fredrik Lønne og Jonathan Burt fra det Norske Bakelandslaget vil komme med gode tips og avklare en del myter rundt bakst som de benytter seg av som gjør dem til Nordens beste bakere. De vil gå gjennom 3 ulike elteprosesser og forklare disse, hva gjør dem ulike og hvordan komme frem til et godt resultat klar til å stekes.

Møt bakeprofilene og hør dem live på scenen!​

_MG_1654
konditor

Sverre Sætre

Sjokolademagi med Sverre

Lær speilglasur og sjokoladeinnpakning med Sverre Sætre. Han Norges fremste og mest folkekjære konditor i dag, kjent fra TV-serier og som kokebokforfatter. I tillegg er han Norges kanskje største sjokoladeekspert: I over to tiår har han arbeidet profesjonelt med sjokolade – på noen av landets fremste restauranter, på kokkelandslaget og ikke minst på sitt eget prisbelønte konditori.

Foto: Tommy Andresen

Josefine_Bilde
Bakeprofil

Josefine Andrén

Er du nysgjerrig på vegansk bakst og raw food?

Lær det grunnleggende om vegansk bakst både i teorien og i praksis. Josefine vil introdusere en rekke produkter og teknikker som gjør vegansk baking enkelt. Nei, du må ikke stå å kutte en fruktsalat eller lage en enkel sorbet- du kan bake småkaker og bakverk som får deg til å lure på om de virkelig er veganske! Hvordan baker fluffy kaker uten egg? Hvordan lage en kremet frosting uten smør? Hun vil også snakke og bake noen nye trender i den veganske verdenen, for eksempel sprø marengs med kikertsspad.

Josefine er grunder av det veganske konseptet Funky Fresh Foods og forfattere av de to kokebøker RAW og GRØNT. Siden 2009 har hun kurset flere tusen nordmenn som ønsker at spise mer plantebasert. At lære å lage raw food kaker er kanskje den enklest og godeste veien til at spise mer av nøtter, frø og bær!

Jonas Rod Jensen
Bakeprofil

Jonas Rod Jensen

De beste tipsene for god gjærbakst!

Jonas er Bakermester og Fagkonsulent i Idun, han tar for seg gjær for søte deiger, pizzagjær, luftigere bakst og ferskere bakst. Han deler sine beste tips for å lykkes med gjærbaksten. Det er ikke så vanskelig som du tror! Her får du tips om bruk av eltemaskin, hevetider, viktigheten av å følge oppskrifter og hvordan få bollene luftige hver eneste gang! Dette vil du ikke gå glipp av! Jonas er Bakermester og Fagkonsulent i Idun. Han er ekspert på gjærbakst og surdeig, og vil vise deg sine beste triks!

Mer inspirasjon, bakernes beste tips og over 300 oppskrifter finner du her!

Manuela-Profil3
Bakeblogger

Manuela Kjeilen

Lær å dekorere cupcakes med Manuela

Live fra scenene så vil Manuel lære sine beste triks. Hun viser deg hvordan du får de beste resultater når du skal pynte og dekorere cupcakes. Bakebloggeren Manuela Kjeilen, fra Passion For Baking er Skandinavias største bakeprofil på Instagram og Youtube. Manuela blogger på både norsk og engelsk og har gitt ut flere bakebøker.

elin
Bakeprofil

Elin Vatnar Nilsen

Kom og lær tangzhong med Elin! 

Tangzhong er en asiatisk baketeknikk som på magisk vis har tatt Norge med storm! Det hele startet da bakeblogger Elin Vatnar Nilsen overførte baketeknikken til sine egne oppskrifter på søt gjærdeig. Baketeknikken gjør ikke bare bakverket supermykt, det forlenger også holdbarheten på det ferdigstekte produktet. Sliter du med klissete deig? Elin viser og forklarer hvordan du skal lykkes og gir deg tips og triks på alt hva man kan gjøre med tangzhong-deigen. Elin er kjent fra bloggen krem.no og er norgesmester i konditorkunst.

Foto_ Christina Børding
Bakeprofil

Kristine Ilstad

Lær deg de beste baketriksene!

Kristine har lang erfaring fra å bake kaker, og vil her gi deg svarene på det «alle» lurer på. Hun få daglig mange spørsmål fra sine lesere, og vet gjennom det hva mange synes er vanskelig og gjør feil. Sliter du med at kaker synker sammen etter steking, at de blir tunge og kompakte, at smeltet sjokolade korner seg, at det er gelatintråder i fromasjen eller at karamellen ikke stivner som den skal? Kristine vil dele de beste triksene sine med deg live på scenen, som sikrer deg vellykkede kaker hver eneste gang! Kristine står bak bloggen Det søte liv, som er Norges største bakeblogg, og har gitt ut to bøker! 

Foto: Christina Børding

Bakeprofiler

Fredrik Lønne og Jonathan Burt

Gullvinnere Nordic Bakery Cup 2019

Hvordan bli gullvinner på deig hjemme! med Fredrik Lønne og Jonathan Burt fra det Norske Bakelandslaget . Gullvinnere Nordic Bakery Cup 2019.

Fredrik og Jonathan vil vise hvordan man bør elte en brøddeig og gi tips til hvordan få til et optimalt steke klartbrød fra Nordens beste brødbakere. De er Gullvinnere Nordic Bakery Cup 2019, og er med i det Norske Bakelandslaget. På Wilfas stand så er det også smaksprøver fra Fredrik Lønnes eget bakeri Harmoni i Porsgrunn

Bli med på Kake og Bakefestivalen 2019